Back to Top

HOE HET BEGON.

Jules bewerkt olieverfWe zijn met de komst van Jules (Emperor Jules Jeanton) in 1998 besmet geraakt met de Golden Retriever. Jules was een echte blije golden, altijd in voor spelletjes en wilde altijd in mijn buurt zijn. Hij heeft mijn en ons leven helemaal veranderd.

gibet genk 1 Later kwam daar ,Gibet (Guess Who’s Coming Jeanton)1999. Zij was 15 maanden oud toen ze bij ons kwam wonen. Het was een heel alert teefje. Met haar ben ik begonnen met de jachttraining. Maar allereerst begonnen een band met haar op te bouwen. Zij was gewend haar eigen ding te doen. En komen bij de baas, hoorde volgens haar daar niet bij. Wel als zij zin had. Om aan het probleem “komen bij de baas” te werken ben ik clickertraining met haar gaan doen. Het was een teefje met een erg zacht karakter, die je absoluut niet kon aanpakken, soms zelfs niet met een harde stem. Ze was tijdens de jachttrainingen – en – wedstrijden heel gehoorzaam en gewillig. Alle apporten kwamen altijd binnen, maar ik miste de drive om te werken. Ik heb samen met haar jachtdiploma’s gehaald op de clubdiplomadagen, workingtest, KNJV B diploma en in Belgie wt’s gelopen (deze zijn te vergelijken met owt’s in Nederland). Toen zij 6 jaar was, ben ik gaan uitkijken naar een golden met meer werkpassie, de power om te willen werken.Onze Gibet is 16 jaar en 3 maanden oud geworden in goede gezondheid.

gansIk kwam uit bij Chamook (Special Chamook Golden Wish) geboren 8-05-2005.Wauw , wat een werker was dit. Echt een kameraad, maatje van mij geweest. Wat hebben wij heerlijk samen gewerkt .Wat heb ik veel van en met hem geleerd. Als ik een hele dag 1 op 1 met hem had gewerkt, keek hij mij ’s avonds nog verwachtingsvol aan, of we weer wat gaan doen. Ook geleerd om met een harde snelle werker positief te blijven en geduld en kalmte te bewaren. Want Chamook dacht het soms beter te weten dan ik, tja dan was er werk aan de winkel. Samen hebben we veel wedstrijden gelopen en prachtige momenten beleefd. 

2008 De Kees Freijtersprijs gewonnen, beste retriever met een KNJV B diploma.
Jaarwinnaar geweest in 2009 bij “de Nimrodsvrienden”. Maar liefst 11 punten meer dan nummer twee.
Op de Clubdiplomadagen mooie A’s gehaald, ook uitgenodigd geweest voor de Gold Cup
KNJV A’s gehaald. In Klundert zelfs de hond met het hoogste A diploma. Na 20 jaar was hij weer eens een golden die die eer te beurt viel.
Als slot van zijn carrière een mooi MAP A diploma gehaald.
Helaas kregen we in oktober 2016 te horen dat hij een longtumor had, zo groot dat hij over 5 ribben zat. Gelukkig wist Chamook zelf nergens van, die had alleen maar werken met dummy’s in zijn kop. Zelfs de dag voordat we met de dierenarts besloten hadden om hem over te laten gaan naar de Regenboogbrug. Ik trainde met Bridget in de wei, en hij zat achter het hek te joelen, hij wilde ook nog zo graag een dummy halen. Zijn urn is dan ook een grote 1kg dummy met mijn fluitenkoord om geworden in brons. Chamook heeft tot een leeftijd van 8 jaar actief deelgenomen aan wedstrijden.

17012513 980681322067554 159988950 nOp 12- 06-2012 werd Cartouche (Tofts Touch Me Cartouche) geboren bij Gerdy Maelbrancke. Nog voordat het teefje Fennel werd gedekt ben ik bij zijn trainingen gaan kijken in Anzegem. Ik wilde nu een maatje dat stil op post was, omdat ik nu ook graag WT’s in België, OTW’s en Veldwedstrijden wilde gaan doen. Met Cartouche heb ik met heel veel plezier gewerkt in de jachttrainingen en – wedstrijden.
En inderdaad OWT’s, WT’s gelopen. A diploma’s gehaald tijdens de Clubdiplomadagen evenals bij de de KNJV. Zijn certificaat B Preuve in Frankrijk gehaald, dat heb je nodig om aan Veldwedstrijden in Frankrijk deel te nemen, daar heeft hij zich geclassificeerd met een mooie ZG.
Cartouche heeft zijn jacht carrière ook mooi afgesloten met een.
MAP A diploma.
Kijk bij "Resultaten " voor al zijn resultaten in de jachtwedstrijden.

IMG 1227Hij heeft ons op 20 – 10- 2017 ook een mooie dochter bezorgd. Bridget (Charming Bridget Passion of Gold) werd in Zeeland geboren bij mama Azia Passion of Gold. Zo kwam Bridget bij ons en haar papa te wonen in Bunde. Dit kleine dametje heeft de kennelnaam Passion of Gold, tel daar de werktalenten van papa Cartouche bij op, dan krijg je een heel vrolijk meisje waar het een heerlijkheid is om mee is te werken.
Alles rustig gefaseerd aanbieden.
Met 9 maanden liep ze haar eerste SJP op C niveau en werd eerste met 50 / 50.
Een week later weer eerste met een C diploma 49 / 50.
Afgelopen jaar 2019 ingeschreven op 5 SJP 's en ze kwam met 7 bekers naar huis.
Op de zwarte wedstrijd “Heintje Rovers Trofee ”maar liefst 80 / 80.
Dit resultaat is zeker te danken aan de stabiele basis, van waaruit ik met haar werk.
Bridget is stil op post, zeer alert maar rustig. Maar als het commando krijgt om te werken, gaat ze als een speer. Daardoor behaalden we op de WT in Nijvel een mooie tweede plaats 83 / 100.

guusjeOp 16 – 04- 2021 heeft Bridget ons een dochter geschonken. Apporteur April van de Gouden Werkers, roepnaam Guusje.
Ons eerst geboren eigen teefje. Wat een passie vertoont dit boefje. Met 4 maanden oud sprong ze vanuit de zit zo hopla boven op de tuintafel, klom uit de puppytuin , snoeide de tuin op haar manier. Dit dametje wilde actie.
Wat een heerlijkheid om met dit meisje te werken.
Mooi stil op post, geen blaf, gepiep of gespring langs de kant als andere honden mogen werken.
Maar als zij mag werken, schiet ze na mijn commando als een pijl ut de boog, vol passie naar het apport . Pakt het apport vlot op, en komt in hetzelfde snelle terug om he apport , als modelapport aan mij aan te beden. Liggen er meerdere dummy’s heeft ze echt geen tijd om te wisselen, het apport moet snel weggebracht worden.
Ze luistert tijdens het werk ook prima, zitten op het fluitsignaal, gaan zoeken op bevel , terugkomen op fluitsignaal.
Ze heeft inmiddels ook al haar eerste twee wedstrijden achter de rug/
Op de leeftijd van 10 maanden haalde ze op een clubdiplomadag in Heerle, maar liefst 48 /50 punten voor een C diploma, en meteen de eerste prijs.
Op 20 – 03- 2022 deed ze mee aan de WT in België, deze WT’s zijn te vergelijken met de OWT’s in Nederland. Ze was de jongste in haar klasse, junior.( net 11 maanden oud). Ze heeft heel goed gewerkt en haalde 80/100 punten en verdiende de 2de prijs.
Ja het is een feestje om met dit Guusje te kunnen werken.